Verwijderen/verminderen pigmentvlekken

Pigmentcellen in de opperhuid worden door UV stralen uit de zon aangezet tot het aanmaken van melamine, pigment.Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV-licht. Hierdoor ontstaat het bruine kleurtje op de huid. Door verschillende factoren als o.a. hormonale invloeden, stress, bepaald medicijngebruik, een huidtrauma kan er een ophoping van pigment onstaan, een pigmentvlek.

Waar ontstaan pigmentvlekken?

Met name plekken die veel bloot zijn gesteld aan de zon zoals, handen, hals en gezicht zijn gevoelig voor pigmentvlekken. Hoe meer blootstelling aan UV straling hoe meer pigmentvlekken er zullen onstaan die vaak pas op latere leeftijd zichtbaar worden. Daarom worden ze vaak ook ouderdomsvlekken genoemd.

Pigmentvlekken zijn over het algemeen onschuldig. Veranderen de vlekken van kleur of grootte, of jeuken ze, raadpleegt u dan een specialist.

Pigmentvlekken (ouderdomsvlekken)
ouderdomsvlek1

Dit is de meest voorkomende vorm van hyperpigmentatie. Ze worden veroorzaakt door zonbeschadiging of huidveroudering en komen voor op gezicht, hals en handen. Crèmes en peelings dragen bij aan een oplichting van de huid.